Το BMW Group βραβεύτηκε ακόμα μία φορά ως ο δημοφιλέστερος εργοδότης στον κόσμο

• Το BMW Group αναδείχτηκε ο πιο ελκυστικός εργοδότης του κόσμου (στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας) και κέρδισε την πρώτη θέση στο Young Professionals Barometer 2020.

• Ilka Horstmeier: «Ο τίτλος του πιο ελκυστικού εργοδότη μας βοηθά να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά».

Το BMW Group κατατάσσεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους εργοδότες σε εθνικές κα διεθνείς συγκριτικές μελέτες επί πολλά χρόνια. Η εταιρία κέρδισε κορυφαίες θέσεις και φέτος σε πολυάριθμες έρευνες που αξιολογούν την αντιληπτική ελκυστικότητα των εργοδοτών.

Το BMW Group υπερασπίζεται με επιτυχία τη Νο.1 θέση που κατέχει στο Trendence Young Professionals Barometer στη Γερμανία από το 2012 και κατέκτησε την πρώτη θέση για ένατη συνεχή χρονιά το 2020. Την  ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των φοιτητών στη Γερμανία αξιολόγησε το BMW Group μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών φέτος, χαρίζοντάς του τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ‘business’ στο Trendence Graduate Barometer 2020. Το BMW Group κατατάχθηκε επίσης τέταρτο στην κατηγορία ‘engineering’ και έκτο μεταξύ των νεαρών ταλέντων ΙΤ – κάτι που το καθιστά την πιο ελκυστική εταιρία στο χώρο του αυτοκινήτου για αποφοίτους IT. Το BMW Group ανέβηκε επίσης μία θέση από πέρσι στην κατάταξη του τρέχοντος Trendence School Leaver Barometer και τώρα κατατάσσεται τέταρτο.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε τα καλύτερα ταλέντα σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά. Η εικόνα ενός ελκυστικού εργοδότη, κυρίως μεταξύ των νεαρών ταλέντων και των φοιτητών, είναι παράγοντας αποφασιστικής σημασίας. Οι ευκαιρίες μας για εκπαίδευση και εξέλιξη, οι ευέλικτες επιλογές εργασίας και, κυρίως, η δυνατότητα συνεργασίας με πολυσυλλεκτικές ομάδες για τη βιώσιμη και συνδεδεμένη μετακίνηση του μέλλοντος, ενισχύει τη θέση μας ως ελκυστικού εργοδότη», σχολίασε η Ilka Horstmeier, μέλος Δ.Σ. υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων και Διευθύντρια του τμήματος Εργασιακών Σχέσεων της BMW AG.

Universum Study : «Ο πιο Ελκυστικός Εργοδότης στον Κόσμο».
Σε παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε το Universum, το BMW Group κατατάχθηκε στην 4η θέση στις κατηγορίες IT και engineering, αμέσως μετά τις Google, Microsoft και Apple. Το BMW Group είναι επίσης ο πιο ελκυστικός εργοδότης της αυτοκινητοβιομηχανίας για φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων (business) – γεγονός που ενισχύει την ηγετική θέση του μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών αυτοκινήτων σε όλες τις κατηγορίες.