Το επικρατέστερο σενάριο για την ημερομηνία του κυβερνητικού ανασχηματισμού

201

Το βεβαρημένο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως θα δώσει παράταση στο θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

H σημερινή άφιξη του πρωθυπουργού στην Ελβετία μετά τη χθεσινή του παρουσία για την τιμητική ομιλία στην τελετή αποφοίτησης στο Boston College σημαίνει και μια σειρά σημαντικών ραντεβού για τον κ. Μητσοτάκη στο ελβετικό θέρετρο. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που δεν έγινε τον Ιανουάριο λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς πλέον δίνεται η ευκαιρία για δια ζώσης συζητήσεις.

Μετά την αεροπορική άφιξη του στη Ζυρίχη και το ταξίδι του ως το Νταβός με αυτοκίνητο, θα ακολουθήσουν μια σειρά ραντεβού, μεταξύ των οποίων με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Επίσης την Τετάρτη, θα μιλήσει στο Φόρουμ, ενώ θα δώσει ζωντανή συνέντευξη στο CNN το ίδιο απόγευμα και την ίδια ημέρα προγραμματίζεται και η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

Ως εκ τούτου, το στενό του περιβάλλον δίνει απειροελάχιστες πιθανότητες η όποια παρέμβαση, εφόσον γίνει, να είναι την Πέμπτη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Νταβός. Παράλληλα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και αμέσως μετά πάει στο Ρότερνταμ της Ολλανδία, όπου λαμβάνει χώρα το Συνέδριο του Ε.Λ.Κ. με αντικείμενο την εκλογή της νέας ηγεσίας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει αργά την επόμενη Τετάρτη στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο ενδεχόμενος ανασχηματισμός να μεταφέρεται κατά πάσα πιθανότητα για τον μήνα Ιούνιο.

*Με πληροφορίες από το protothema