Το Fiat Punto ζωντανεύει με τα γονίδιά του Centoventi

Η ιταλική LiFraDesign μέσω του λογαριασμού της στο Instagram παρουσίασε ένα σχέδιο για το πως οραματίζεται μια ενδεχόμενη νέα γενιά Fiat Punto με έμπνευση από το Fiat Centoventi Concept.

Είναι γεγονός πως η Fiat ετοιμάζεται για την επανείσοδο της στη κατηγορία Β, όπως επίσης μια γενιά με το όνομα Punto, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, έχει μπει στο συρτάρι.

Με δεδομένο την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που εγκαινίασε η Fiat με το Centoventi που θα χαρακτηρίζει όλα τα μελλοντικά Fiat, οι σχεδιαστές της LiFraDesign επιχειρούν να φέρουν στο προσκήνιο ένα από τα πλέον πετυχημένα μοντέλα της Fiat, το διαχρονικό Punto, υιοθετώντας τις καινοτόμες λύσεις του πρωτότυπου.

Η σχεδιαστική πρόταση της εταιρείας ξεχωρίζει από το Centoventi χάρη στις πιο καμπύλες γραμμές και την σπορ σιλουέτα που του προσδίδει ένα πιο επιθετικό και μοντέρνο στιλ. Τα μπροστινά φώτα είναι Full Led με μοναδικά γραφικά περιμετρικά. Οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά των θόλων τροχών είναι κατασκευασμένα από το υλικό που έκανε το ντεμπούτο του στο Centoventi, ενώ κεντρικά φιλοξενεί το νέο λογότυπο της εταιρείας.

Τέλος οι πόρτες εμπρός πίσω ανοίγουν με τον κλασικό τρόπο, ενώ οι λαβές είναι άκρως εκμοντερνισμένες. Συνολικά το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από lifestyle χαρακτήρα, πίστό σε αυτό που επιδιώκει να ακολουθήσει η Fiat στο μέλλον.

Γνωρίζοντας την επιθετική εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fiat στην ηλεκτροκίνηση, είναι εύκολο να υποθέσουμε πως θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με τους νέους ηλεκτροκινητήρες που είδαμε στο νέο ηλεκτρικό 500, αλλά πιθανότατα να φέρει την κλιμακωτή μπαταρία του Centoventi, προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το κόστος κτίσης.

Φυσικά όλο το σενάριο είναι ένα υποθετικό πρότζεκτ με σκοπό να αφυπνίσει τους ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας.

Εσάς θα σας άρεσε να δούμε ένα νέο Punto με αυτά τα χαρακτηριστικά;