Το ηλεκτρικό ë-Berlingo εγκαινιάζει τον ηλεκτρικό στόλο των ελαφρών φορτηγών της Citroën

Citroën e Berlingò
Μηδενικές εκπομπές CO2 – στα οχήματα μεταφορών για παραδόσεις δεμάτων και υπηρεσίες διανομών με το Citroënë-Berlingo Van.
Όλα τα ελαφρά επαγγελματικά της Citroën θα είναι διαθέσιμα και ως αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το τέλος του 2021.

Από το 2019 η Citroën έχει λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις για αρκετά μοντέλα της γκάμας της. Στόχος της Γαλλικής εταιρείας, είναι να έχει ηλεκτρική ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2025.

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος των ηλεκτρικών εκδόσεων στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων Vans, η Citroën θα ολοκληρώσει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με την παρουσίαση των ηλεκτρικών εκδόσεων της κατηγορίας CompactVan (B-Van), παράλληλα με τα επιβατικά αντίστοιχα μοντέλα.

Citroën e Berlingò

Η νέα γενιά των Compact Vans της Citroën, έχει ήδη πάρει αρκετές διακρίσεις. Το νέο Citroën Berlingo, κατέκτησε μεταξύ άλλων τον τίτλο του “International Van of the Yearγια το 2019, ενώ και η επιβατική έκδοση του μοντέλου πήρε αντίστοιχα το βραβείο AUTOBEST “Best Buy Car of Europe 2019″. Οι επιτυχίες αυτές αντανακλούν και στην εμπορική πορεία του μοντέλου στις διεθνείς αγορές, με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, σε όλον τον κόσμο από τονΣεπτέμβριο του 2018 έως σήμερα.

Για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Compact Vans της Citroën, αξίζει να σημειώσουμε πως οι συστοιχίες των μπαταριών συναρμολογούνται στο εργοστάσιο του Vigo (Ισπανία), οι ηλεκτροκινητήρες στο Tremery (Γαλλία) και το σύστημα μετάδοσης στο Valenciennes (Γαλλία).

Με τη χρήση της πλατφόρμας eCMP, οι ηλεκτροκινητήρες και τα περιφερειακά τους έχουν ως εξής:

Υδρόψυκτη μπαταρία 50kWh που αποδίδει έως και 136 PS (100kW),
Ηλεκτροκινητήρα 100kW/ 136 PS,
Onboard φορτιστή με δύο επίπεδα απόδοσης στη φόρτιση – 7.4kW σε μονοφασικό ρεύμα και 11kW σε τριφασικό.