Το ιστορικό κοινοβουλευτικό δίλεπτο του Κυριάκου που διέλυσε την Αριστερά (video)

Υπάρχουν φορές που ζει κανείς την ιστορία την ώρα που γράφεται. Όποιος σήμερα παρακολούθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή είχε αυτήν την ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το καταιγιστικό του κρεσέντο, που βάζει για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση την Αριστερά στη θέση της, απαντώντας στις «σαχλαμάρες», όπως τις χαρακτήρισε, του κου Βαρουφάκη περί «υπεύθυνης ανυπακοής».

«Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρες πάνω στο Πολυτεχνείο και κάποιοι άλλοι με σεμνότητα κράτησαν την αντίσταση που έκαναν για τον εαυτό τους», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός σε υψηλό τόνο και ανεβάζοντας ντεσιμπέλ συνέχισε:

«Άντε να τελειώνουμε πια με τα ιδεολογικά άβατα σε αυτήν την αίθουσα. Σας τα είπα για την Εθνική Αντίσταση, θα τ´ακούσετε και για το Πολυτεχνείο!» – είπε καταχειροκροτούμενος από τους όρθιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πριν απευθυνθεί ονομαστικά στα κόμματα της Αριστεράς και τους αρχηγούς τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε με αυστηρότητα στους κατά φαντασίαν επαναστάτες ότι δεν έχουν απέναντί τους καθεστώτα ανελεύθερα και αντιδημοκρατικά και ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων.

«Επειδή λοιπόν εδώ έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους, θέλω να ενημερώσω και τον κο Κουτσούμπα και τον κο Βαρουφάκη ότι ό,τι δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για τον κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για τον κο Βαρουφάκη, και για εσάς, και για το Κομμουνιστικό Κόμμα!»

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός βάζει από βήματος βουλής τόσο ξεκάθαρο «φρένο» στην ασυδοσία της ελληνικής μεταπολιτευτικής Αριστεράς.

Με αφορμή και τον κορωνοϊό, σήμερα στη Βουλή έλαβε χώρα ένα γενναίο ξεκαθάρισμα. Από το στόμα του Κυριάκου ειπώθηκαν λόγια που εφεξής θα αποτελούν σημείο αναφοράς όλων όσοι μάχονται για τη νομοκρατία, την ισονομία και την αστική δημοκρατία, συγχρόνως επιβεβαιώνοντας ότι μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα και ηγέτη, που ήδη γράφει ιστορία.