Το Χρηματιστήριο «δείχνει» άνοιγμα της αγοράς πριν τα Χριστούγεννα

Χρηματιστήριο Αθηνών Άνοδος

Μεγάλη άνοδο, άνω του 3% , σημείωνε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι το χρηματιστήριο Αθηνών, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, μετά από την έναρξη των εκταμιεύσεων για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Ακόμα, το χρηματιστήριο προεξοφλεί την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται επιστροφή σε μία μορφή οικονομικής κανονικότητας , λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ισχυρή άνοδο σημειώνουν και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στη χώρα

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εχθές 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χαρδαλιάς: Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:

«Το φορτίο δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στην Πιερία, όπου τα τελευταία 24ωρα αυξάνεται. Η τήρηρη των μέτρων είναι επιβεβλημένη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες περιοχές μπορούμε να χαλαρώσουμε. Παραμένουν και τηρούνται τα μέτρα.

Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία τήρησης των μέτρων. Στις Γιορτές που ξεκινούν τον Δεκέμβριο. Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Οι κάτοικοι της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους από τα σπίτια τους.

Επισκέψεις σε σπίτια φίλων ή συγγενών, δεν πρέπει να γίνουν.

Αναφορικά με τον ΕΟΔΥ, όσα γράφτηκαν τα θεωρούμε άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής υπάρχουν, ούτε τίποτα. Μόνο η κοινή προσπάθεια και η αγωνία μας. Αδιαφορούμε για δημοσιεύματα που επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και βέβαια έχουν πολιτικά κίνητρα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε».