Το… μετάνιωσε  ο Έλον Μασκ – Ακυρώνει τις απολύσεις και κάνει προσλήψεις

Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ διεμήνυσε πριν από λίγες ημέρες ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%», σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε και έκανε γνωστό το  Ρόιτερς.

Στο email με τίτλο «Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ σημείωνε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Και τώρα… ήρθε η απόλυτη «κωλοτούμπα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», ο αριθμός των εργαζομένων της Τesla θα αυξηθεί τo 2023. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο Μασκ με μήνυμά του στο Twitter, λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του ότι σχεδίαζε να κάνει περικοπές στην εταιρεία του και που προκάλεσαν σάλο.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», έγραψε ο Μασκ σε άλλο email που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης.

«Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», προειδοποίησε ο  επικεφαλής της Tesla.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί για οικονομική κρίση.

Για «βαρομετρικό χαμηλό» στην παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί και ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προετοιμάζει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ για έναν «οικονομικό τυφώνα στον ορίζοντα», συμβουλεύοντας τους επενδυτές να πράξουν το ίδιο.

Η «απάντηση» Μπάιντεν στον Μασκ

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε και ο Τζο Μπάιντεν στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του Έλον Μασκ, ότι έχει ένα «σούπερ άσχημο συναίσθημα» για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και ότι θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην Tesla κατά 10%.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ενώ ο Μασκ μιλάει γι’ αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της, συντριπτικά. Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Έξι χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μπορούσα να προσθέσω, στα Midwest. Η πρώην Chrysler Corporation, κάνει επίσης παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα. Η Intel προσθέτει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στην παραγωγή τσιπ υπολογιστών. Λοιπόν, ξέρετε, καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».