Το … ναυάγιο ενός ναυάρχου

Ζούμε “ιστορικές στιγμές” και παράλληλα κωμικοτραγικές καταστάσεις με πρωταγωνιστή τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ, μετέπειτα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, εν συνεχεία υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα και μέχρι να του ζητηθεί να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συμβούλου του κ. Τσίπρα.

 

Δεν θα μπω στην ουσία της προβοκάτσιας που πήγε να “στηθεί” σε βάρος του κ. Μητσοτάκη, μιας και κατά δήλωσή του ο κ. Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για την πρόταση που του έγινε, οπότε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει το colpo grosso προκειμένου να πληγεί η συναινετική προσπάθεια του Πρωθυπουργού.

Θέλω, όμως, να εστιάσω στη φαιδρή πλευράμιας πρωτοφανούς περίπτωσης Ναυάρχου που ανέκρουσε πρύμναν κατόπιν οδηγιών εκ μέρους του… «πλοιοκτήτη» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι προφανές ότι ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε να εξευτελισθεί από τον κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος έβαλε… τα μέσα για να τον κατεβάσουν από τη γέφυρα.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και αηδίες όταν επικαλείσαι ως δικαιολογία, ότι εξαπατήθηκες! Δηλαδή, ο κ. Αποστολάκης περίμενε δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προκειμένου να… καταλάβει ότι είχε εξαπατηθεί! Λίγο πριν ή λίγο μετά που ήταν;

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αποστολάκης είχε αποδεχθεί την πρόταση, την είχε ανακοινώσει και ετοιμαζόταν να φορέσει τα καλά του και να πάει, μετά της συζύγου του, στο Προεδρικό για την ορκωμοσία. Όταν όμως δέχθηκε τις απειλές από τον κ. Τσίπρα, τότε βρήκε ως δικαιολογία την «διακομματική συναίνεση»!

Και όταν… αντελήφθη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν… πήρε την άδεια (αυτό δα έλειψε) από τον κ. Τσίπρα να τον υπουργοποιήσει, αισθάνθηκε “εξαπατημένος” και ζητώντας συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα συναίνεσε στον αυτοεξευτελισμό του. Άραγε ο κ. Αποστολάκης όταν έγινε υπουργός του κ. Τσίπρα ζήτησε την έγκριση του κ. Μητσοτάκη;

Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν διακομματικός υπουργός Εθνικής Άμυνας; Εκτός και αν ο κ. Αποστολάκης θεωρεί ότι στις εκλογές τον Ιούλιου του 2019 το 40% που ψήφισαν τη ΝΔ έδωσαν εντολή στον κ. Μητσοτάκη να “συγκυβερνήσει” με τον κ. Τσίπρα.

Το εκλογικό σώμα ψήφισε για να φύγει ο κ. Τσίπρας, και σε καμία περίπτωση δεν ψήφισε “οικουμενική κυβέρνηση” με… κερασάκι τον Ναύαρχο. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ο κ. Αποστολάκης να χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα.

Απλά, ο κ. Τσίπρας ήξερε τι θα συμβεί, περίμενε την ανακοίνωση και εν συνεχεία… διέταξε τον Ναύαρχο να ανακρούσει πρύμναν. Με όλο τον σεβασμό στον κ. Αποστολάκη, τον διακομματικό εξαπατηθέντα σύμβουλο του κ. Τσίπρα, τον αποχαιρετώ με Μάρκο Αυρήλιο: Τι ταύτα; ενέβης, έπλευσας, κατήχθης…

Από τον Easy Writer για tomanifesto.gr