Είναι το απόλυτο κέικ σοκολάτας, αφράτο και σίγουρα σοκολατένιο. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το εκτιμήσουν!
Χρόνος: 10’+40’ ψήσιμο
Συστατικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια κακάο
- 1 βανίλια σκόνη
- 220 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλάκι της σούπας μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 100ml γάλα
- 20 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας
Για το γλάσο:
- 150 γρ. κουβερτούρα
- ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη,το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, όχι να βράσει, και διαλύουμε μέσα τον στιγμιαίο καφέ.
- Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά μέσα στο μίγμα με το κακάο.
- Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε προσθερμασμενό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για το γλάσο
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.
*Tip: Αν δεν θέλεις να βγει σοκολατένιο, απλώς αντικατέστησε το κακάο με χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι!
Φυσικά δεν το τρώμε όλο μέσα σε μια ημέρα!