Το πρόβλημα είναι οι εσωτερικοί εχθροί της Δύσεως

Toυ Ραφαήλ Καλυβιώτη.

Το σύστημα των ΗΠΑ που ήθελε να αναβιώσει έναν νέο τύπο Ψυχρού Πολέμου σε συνδυασμό με την πιο αδύναμη ηγεσία όλων των εποχών στο τιμόνι της Δύσεως οδήγησε την κατάσταση προς τον πόλεμο.

Όλοι οι αναλυτές που κάνουν περισπούδαστες γεωπολιτικές αναλύσεις αδυνατούν να καταλάβουν πως η εσωτερική ταυτότητα μιας χώρας και η βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών αλλάζει τους συσχετισμούς στις αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική. Όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κριμαία, ο Αραβικός Χειμώνας, η Συρία, το Αφγανιστάν και τωρα σχεδόν ολόκληρη η Ουκρανία χάθηκαν επί συγκεκριμένων ηγεσιών. Είναι ένα σοβαρό μάθημα αυτό σε όλους τους δήθεν σοβαρούς που λένε την μιση αλήθεια για να βγαίνουν στα συστημικά ΜΜΕ μήπως και λάβουν καμία θεσουλα στο μέλλον.

Η ευθύνη των συστημικών ΜΜΕ για την πτώση Τραμπ και την συνεργασία εμμέσως με την προπαγάνδα του κινεζικού καθεστώτος για τον κορωνοϊό επέφερε την οριστική πτώση της παλαιάς τάξης πραγμάτων για να αντικατασταθεί με μια νέα παλαιά τάξη πραγμάτων κατά την οποία ο νόμος της ισχύος δεν χρειάζεται καν πρόφαση για να εφαρμοστεί. Το πρόβλημα είναι οι εσωτερικοί εχθροί της Δύσεως. Όλα τα άλλα είναι ωραία να αναλύονται αλλά υπουλως αποκρύπτουν το ουσιαστικό πρόβλημα.