Το Σουδάν αρνείται αναφορές για άρνηση έκδοσης βίζας στον απεσταλμένο των ΗΠΑ

185

Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη (16/5), διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η σουδανική κυβέρνηση αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα εισόδου στον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Σουδάν, Τομ Περιέλο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι «η πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον ή σε οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα δεν έλαβε αίτημα από τον κ. Περιέλο για βίζα εισόδου».

Προηγούμενες αναφορές από σουδανικά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Περιέλο είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνάντησης με μια σουδανική ομάδα πολιτών στην Καμπάλα της Ουγκάντα, ότι η σουδανική κυβέρνηση του είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζα.

Απαντώντας σε αυτές τις αναφορές, το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν επιβεβαίωσε ότι η πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσιγκτον επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο Περιέλο δεν είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Ο Περιέλο διορίστηκε ως ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Σουδάν στις 26 Φεβρουαρίου 2024, με εντολή να ηγηθεί των προσπαθειών των ΗΠΑ για την επίλυση της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στο Σουδάν.