Το ξέσπασμα της Αγγελικής Νικολούλη για τα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά -«Αλλάξτε το νόμο, επιτέλους!»

Στην αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων στη χώρα μας, με θύματα ανήλικα αναφέρθηκε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, με αφορμή τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την εκπομπή, το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου, αποκαλύφθηκαν δέκα υποθέσεις με βιασμούς παιδιών, ακόμα και από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Η συζήτηση των ειδικών που φιλοξενούσε η εκπομπή, επικεντρώθηκε στην πρόληψη, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών περιστατικών.

Η εκπομπή παρουσίασε τις τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούν όλο το 24ωρο, όπου μπορούν ακόμα και ανώνυμα να καταγγείλουν μάρτυρες και θύματα υποθέσεις κακοποίησης.

«Κάθε τέσσερις ημέρες, ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης», λέει η ΕΛ.ΑΣ., μέσα από επίσημα στοιχεία, που αφορούν στο πρώτο οκτάμηνο του 2022 και παρουσιάζουν αύξηση 58%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Εάν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια, θα δει την ανησυχητική αύξηση να σημειώνεται από το 2021 και μετά.

Η Αγγελική Νικολούλη μάλιστα, δεν έκρυψε την οργή της καθώς σε τουλάχιστον μια από αυτές τις περιπτώσεις ο δράστης ήταν στη φυλακή καταδικασμένος για σχετικά αδικήματα και όταν βγήκε έκανε πάλι τα ίδια.

«Αλλάξτε το νόμο, επιτέλους. Να γίνει πιο σκληρός για όλους αυτούς» είπε εμφανώς εκνευρισμένη η Αγγελική Νικολούλη.