Το υπερηχητικό αεροσκάφος X-59 της NASA πέρασε το τεστ ορόσημο για την πρώτη πτήση

191

Το υπερηχητικό αεροσκάφος X-59 της Εθνικής Αεροναυπηγικής και Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NASA) ολοκλήρωσε μια αναθεώρηση ορόσημο που θα του επιτρέψει να προχωρήσει προς την πρώτη πτήση, ανακοίνωσε η NASA την Παρασκευή (17/5).

Μια επιτροπή ελέγχου ετοιμότητας πτήσης που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες από όλη τη NASA ολοκλήρωσε μια μελέτη της προσέγγισης της ομάδας του έργου X-59 όσον αφορά την ασφάλεια για το κοινό και το προσωπικό κατά τη διάρκεια δοκιμών εδάφους και πτήσης.

Η επιτροπή αναθεώρησης εξέτασε λεπτομερώς την ανάλυση των πιθανών κινδύνων από την ομάδα του έργου, με επίκεντρο την ασφάλεια και τον προσδιορισμό των κινδύνων.

Η αναθεώρηση ετοιμότητας πτήσης είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία έγκρισης πτήσης, σύμφωνα με τη NASA.

Η NASA και ο κύριος εργολάβος Lockheed Martin αναπτύσσουν το X-59 για να μειώσουν τον ήχο μιας ηχητικής έκρηξης σε ένα πιο ήσυχο “χτύπημα”. Το αεροσκάφος βρίσκεται στο κέντρο της αποστολής Quesst της NASA, η οποία θα το χρησιμοποιήσει για τη συλλογή δεδομένων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στα αεροπορικά ταξίδια, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια νέα γενιά εμπορικών αεροσκαφών που θα μπορούν να ταξιδεύουν ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου.