Τον Ιούνιο ο νέος ΕΝΦΙΑ – Παζάρι για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Νέα μικρή παράταση έως τις 14 Ιουνίου έδωσε η Τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των αντικειμενικών αξιών και να ακοινωθούν οι νέες Τιμές Ζώνης, καθώς και οι αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ. 

 

Η ομάδα εργασίας αυτήν την περίοδο προσπαθεί να βγάλει άκρη με τις αποκλίσεις, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές, τι ορίζεται ως μεγάλη απόκλιση προκειμένου να παραπεμφθεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή.

Πάντοτε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και διέρρευσε η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του εγχειρήματος, δεν δόθηκαν στοιχεία για τις διορθώσεις που πρόκειται να γίνουν. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές συντελεστών στις “λαϊκές” γειτονιές, κάτι όμως που δεν είναι εξακριβωμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τρόικα ζητά ακριβώς τα ίδια έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια μείωση. 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο Taxis τον Αύγουστο, δηλαδή τις ημέρες που η χώρα θα ετοιμάζεται θεωρητικά να ολοκληρώσει το 3ο Μνημόνιο.