Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα σαμποτάρει τις ελληνοτουρκικές συναντήσεις

ΝΑΤΟ

Σαμποτάζ της Ελλάδας στις ελληνοτουρκικές συναντήσεις «βλέπουν» τώρα τα Τουρκικά ΜΜΕ, εμποδίζοντας τάχα τη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης της στρατιωτικής έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εφημερίδα Γκιουντέμ, με τίτλο : «Η Ελλάδα δεν παραβρίσκεται στις συναντήσεις του ΝΑΤΟ» αναφέρεται στο ιστορικό των συναντήσεων τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, κατηγορώντας τη χώρα μας για «ναυάγιο» των συνομιλιών.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3/9/2020 για τον καθορισμό μέτρων για την αποφυγή στρατιωτικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακολούθησαν έξι ακόμη συναντήσεις, που είχαν αποτέλεσμα να καταλήξουν οι δύο χώρες, σε κοινό «Κείμενο Τεχνικών Κανονισμών» το οποίο καθορίζει το γενικό πλαίσιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το κοινό κείμενο έγινε αποδεκτό στη 1.10.2020 και ακολούθησε μία ακόμη συνάντηση -στις 9/10.2020- για τον προσδιορισμό των τεχνικών λεπτομερειών, που όμως δεν ολοκληρώθηκε, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά για αυτό.

tourk_mm

Υπήρξαν επίσης ακόμη τρεις προσπάθειες, στις 16.10.2020, 23.10.2020 και 30.10.2020, που πάλι δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, με την Τουρκία να κατηγορεί τη χώρα μας.

Η Γκιουντεμ αναφέρει τέλος, πως η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 30.11.2020 ακυρώθηκε λόγω της απουσίας της ελληνικής αντιπροσωπείας.