Τουρκική επιθετικότητα – Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές: Δείτε πού μπορείτε να υπογράψετε

Η Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά εξέδωσε υπόμνημα προσφυγής στη διεύθυνση: https://appeals.worldhellenicdiaspora.org/stop-turkish-aggression/ στους Παγκόσμιους Ηγέτες για να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στις 21 Ιουλίου 2020, μια μέρα μετά την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, τουρκικά πολεμικά πλοία μπλοκάρουν τη νοτιοανατολική άκρη της Ελλάδας για να επιτρέψουν τη γεώτρηση φυσικού αερίου στα ελληνικά ύδατα.

Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες παγκοσμίως είναι εξοργισμένοι και απαιτούν από την Τουρκία να σταματήσει την προκλητική της συμπεριφορά θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φύλακας των συμφερόντων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του ΝΑΤΟ καταγγέλλει την παραβίαση των διεθνών συνθηκών και νόμων από την Τουρκία.

Η Ελλάδα υπέφερε και υποφέρει από τον εχθρικό γείτονά της σε πολλές περιπτώσεις με:

  • Απειλές πολέμου εάν δεν μοιράζονται οι πόροι φυσικού αερίου της Ελλάδας και Κύπρου

 

  • Στρατιωτική κατοχή της Βόρειας Κύπρου από το 1974

 

  • Την τουρκική δικαστική απόφαση να μετατρέψει την Αγία Σοφία, σύμβολο του Χριστιανισμού στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί

 

  • Προώθηση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη

 

  • Υποστήριξη εξτρεμιστικών ισλαμικών μειονοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

 

  • Καθημερινή καταπάτηση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε πολλές δαπανηρές αερομαχίες με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Η Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά καταδικάζει την παράνομη τουρκική συμπεριφορά και κυκλοφορεί αυτό το υπόμνημα προσφυγής που πρέπει να υπογραφεί από όλους τους παγκόσμιους πολίτες που πιστεύουν στη δικαιοσύνη και την τήρηση των Διεθνών Νόμων.

Παρακαλώ υπογράψτε και μοιραστείτε το για να ακουστεί η φωνή μας δυνατά και ξεκάθαρα
Σταματήστε την τουρκική επιθετικότητα,
Σταματήστε έναν πιθανό πόλεμο

Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ