Τουρκία: «Εκεί που πίναμε τσάι για να ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι» λέει Έλληνας εθελοντής στην Αντιόχεια

Την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς καθώς και τις στιγμές που έζησε μετά τις χθεσινές σεισμικές δονήσεις, περιέγραψε ο Νίκος Ράγκος, εθελοντής στην Αντιόχεια.

«Εμείς είμαστε εδώ από την Πέμπτη. Έχουμε δει τι έχει περάσει η πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά μετά από χθες. Εκεί που πίναμε ένα τσάι για να ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι. Με τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ ακούγαμε τα κτήρια να καταρρέουν και βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι. Μετά ακούγαμε φωνές και σειρήνες» δήλωσε στο Mega και την εκπομπή «Live News», αναφερόμενος στις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε αλλά και στα όσα συγκλονιστικά βίωσε μετά τον χθεσινό σεισμό στην Τουρκία.

Ο κ. Ράγκος δήλωσε πως η οργάνωση στην οποία συμμετέχει είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, που συνήθως βοηθάει πρόσφυγες. Δουλειά τους είναι να παρέχουν και ψυχολογική βοήθεια.

«Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός αποφασίσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς παρέχουμε και ψυχολογική βοήθεια και αυτό που βλέπουμε είναι τρομοκρατημένα παιδιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Οποιοσδήποτε κρότος τους τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουν ή δεν έχουν που να πάνε» εξήγησε.