Τουρκία: Εκρηξη σε ορυχείο στην Αμάσρα -Εργάτες έχουν εγκλωβιστεί στα υπόγεια

227

Εκρηξη σημειώθηκε στις 18:15 τοπική ώρα, στην Τουρκία, σε ένα ορυχείο άνθρακα στην περιοχή Αμάσρα. Σύμφωνα με το CNN Turk υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων στην περιοχή, καθώς φέρονται να υπάρχουν αρκετοί εργάτες στα υπόγεια του ορυχείου.

Από τους 87 που εργάζονται στο ορυχείο, οι 11 έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βγουν σώοι, με έναν εξ αυτών να αναφέρει πως «δεν ξέρουμε τι συνέβη. Το μόνο που είδαμε ήταν ένα σύννεφο καπνού».

Σύμφωνα με το CNN Turk οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έκρηξη που προκλήθηκε από έναν πυροσβεστήρα, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Το Anadolu αναφέρει πως με εντολή Ερντογάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, σπεύδουν στην περιοχή όπου έγινε η έκρηξη. Δεν υπάρχει προς το παρόν ξεκάθαρη εικόνα για αριθμό τραυματιών.

 

Ο δήμαρχος της περιοχής, Ρετσάι Τσακίρ, δήλωσε ότι έξι εργάτες φαίνονται από τα τσιπ στα κράνη τους «να μην κινούνται», ενώ 11 από τους 87 ανθρακωρύχους «απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση».

 

Στο ορυχείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς των εργαζομένων που άκουσαν για την έκρηξη, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων.