Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο παρά την «ανακωχή» λόγω σεισμού-Oι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα

Μειωμένη αλλά σταθερά υπαρκτή είναι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική μας χώρα και έφεραν «ανακωχή» ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Σημειώνεται πάντως ότι η Τουρκία ακύρωσε την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν καταγραφεί ούτε υπερπτήσεις, ούτε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ωστόσο η τουρκική αεροπορία έκανε αισθητή την παρουσία της στον ουρανό του Αιγαίο. Ειδικότερα η Άγκυρα έστειλε κατασκοπευτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκειμένου να παραβιάσουν το FIR Αθηνών.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς λόγω των σεισμών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται πλέον να αντιμετωπίσει μία νέα εσωτερική κρίση στη χώρα του και ενδέχεται στο κοντινό μέλλον να στρέψει την προσοχή του στα εθνικά θέματα.