Τούρκος αναλυτής ενοχλήθηκε από το ποντιακό συγκρότημα στη γιορτή της ΑΕΚ – “Αν δεν είναι αυτό πρόκληση τότε τι είναι;”

Ενοχλήθηκε πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία επειδή ποντιακό συγκρότημα χόρεψε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Μετά τα υβριστικά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που ονομάστηκε «Αγία Σοφία» και οι τούρκοι αναλυτές στο παιχνίδι της προπαγάνδας.

Ο Χακάν Μπαϊρακτσί, πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία, αναφέρεται στην «πρόκληση» που έγινε στα εγκαίνια του νέου σταδίου της ΑΕΚ καθώς τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα που χόρεψε στην εκδήλωση.

«Ο άνθρωπος παίζει λύρα. Είναι στα εγκαίνια νέου σταδίου στην Αθήνα. Κοίτα, κοίτα την πρόκληση. Κι αν ρωτάνε κάποιοι “Γιατί αποτελεί πρόκληση”, να το πω» αναφέρει ο Χακάν Μπαϊρακτσί.

Και εξηγεί την «πρόκληση»: Βλέπετε τη χορευτική ομάδα στο μέσο του σταδίου, είναι ίδια ακριβώς με τις χορευτικές ομάδες μας από την Τραπεζούντα και τη Ριζούντα. Οι στολές είναι ίδιες και φοράνε όλοι αυτό στο κεφάλι».

Στη συνέχεια, εκφράζει και τις ανησυχίες του: «Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής. Βρε αδερφέ, εγκαινιάζεις στάδιο στην Αθήνα. Και, μάλιστα, στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαίτερα οι στολές της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Μα, για όνομα του Θεού, δεν υπάρχει εδώ μήνυμα υπονοούμενο; Δεν είναι πρόκληση; Γιατί τα φοράνε;».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

«Θα το κάνουμε τζαμί»
Ηπια… η αντίδραση του τούρκου αναλυτή, αν αναλογιστεί κανείς εκείνη του Ιμπραήμ Καραγκιούλ, δημοσιογραφικού φερέφωνου του Ερντογάν, που είχε γράψει στο Twitter:

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας ΑΕΚ, έδωσε το όνομα Αγία Σοφία στο γήπεδο. Ας είναι. Ερχεται μέρα που και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».