Τραγωδία με ελικόπτερο στα Σπάτα: Τι λένε οι γονείς του 22χρονου Βρετανού

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι γονείς του Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε από το ουριαίο στροφείο ελικοπτέρου, στα Σπάτα, τον περασμένο μήνα.

Ο Τζακ Φέντον, 22 ετών, χτυπήθηκε όταν περπάτησε πίσω από το ελικόπτερο ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμα ενεργοποιημένος. Μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Μυκόνου με αρκετούς φίλους.

Οι γονείς του Τζακ, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, τον περίμεναν σπίτι εκείνο το βράδυ και είχαν αφήσει την πίσω πόρτα ανοιχτή με φαγητό στο ψυγείο, αλλά τους ξύπνησε η αστυνομία που χτύπησε την μπροστινή πόρτα. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Daily Mail, Έλληνες αστυνομικοί είχαν αναφέρει ότι ο φοιτητής του Oxford Brooks αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο, έτρεξε πίσω για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα εδάφους, και κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια λεπίδα που στροβιλιζόταν.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έκτοτε αποσύρθηκαν και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο του φοιτητή. Στο μεταξύ, οι γονείς του υποστηρίζουν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν από την εταιρεία ελικοπτέρων. Μιλώντας στο ITV News είπαν πώς τους λείπει ο «καλόκαρδος» γιος τους.

Ο Μιγκέλ είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους συνομιλίες που είχαν, στα 22α γενέθλιά του, όταν ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του λέγοντάς του: «Ευχαριστώ μπαμπά που έκανες τα γενέθλιά μου τα καλύτερα».

«Η σκέψη ότι αυτό είναι, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά αυτή την επικοινωνία», είπε ο πατέρας του άτυχου νεαρού με τη σύζυγό του να προσθέτει: «…δεν γίνεται χειρότερο από αυτό».

Η μητέρα του θύματος είπε ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον γιο τους τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος», είπε προσθέτοντας «όλοι όσοι ήταν εκεί είπαν ότι δεν ήταν τίποτα τέτοιο». Από την πλευρά του, ο πατέρας σημείωσε ότι παρόλο που δεν βρισκόταν στην Αθήνα, φανταζόταν ότι το ατύχημα ήταν «βίαιο με κάθε τρόπο».

Ο οικογενειακός φίλος Ρόμπιν Στάντον -Γκλιβς που συνόδευσε τα αγόρια στο ταξίδι στην Ελλάδα είπε ότι οι ελληνικές αρχές χειρίστηκαν την κατάσταση «αποτρόπαια» και χαρακτήρισαν το ατύχημα «αποτρέψιμο».

Είπε ότι ο Τζακ θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχαν εφαρμόσει καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή να συνοδεύσουν τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν είναι ακόμα σε λειτουργια.