Τρύφωνας Σαμαράς: Πολλές φορές δεν έβαζα τη μάσκα μου…

398

Ο Τρύφωνας Σαμαράς πριν από μερικές μέρες βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό παρόλο που υποβαλλόταν σε τεστ σχεδόν κάθε μέρα. Ο γνωστός κομμωτής μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για τη στιγμή που του έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του τεστ, για τις σκέψεις και τον φόβο που ένιωσε, για το αν θα έχει ήπια ή όχι εξέλιξη στο οργανισμό του ο ιός.

Μας τρομοκράτησε η είδηση ότι βρέθηκες θετικός στο τεστ για τον Covid-19.
Είναι αλήθεια, είμαι θετικός στον ιό, έχω και το χαρτί του τεστ που μου έδωσε ο γιατρός.

Γνωρίζω ότι έκανες συχνά τεστ.
Έκανα τεστ πριν το τελευταίο σόου, το Σάββατο, επίσης, έκανα τεστ τη Δευτέρα και την Τρίτη, κι όλα είχαν βγει αρνητικά. Την Τρίτη το βράδυ, αισθάνθηκα να έχω τρέμουλο, ρίγη, πυρετό, ανέβασα δέκατα 37,5.

Ποια άλλα συμπτώματα είχες;
Δεν είχα βήχα, ο λαιμός μου είχε φλέματα.

Όταν σου ανακοίνωσαν πως είσαι θετικός στον ιό, πώς αντέδρασες;
Όταν ήμουν στο σπίτι μόνος μου, το βράδυ που γύρισα, σκέφτηκα μήπως είναι κορωνοϊός, αλλά είχα βγει σε όλα τα τεστ αρνητικός, έτσι είπα ότι δεν θα είναι, δεν μπορεί να μου συμβεί, νόμιζα ότι δεν θα κολλήσω, ότι δεν μπορεί να συμβεί σε μένα, όπως το πιστεύουν πολλοί για τον εαυτό τους, έλεγα: “Έλα μωρέ, εγώ θα κολλήσω;”.

Ήσουν από τους αρνητές του κορωνοϊού, πίστευες ότι δεν υπάρχει;
Όχι, δεν πίστευα ότι δεν υπάρχει, αλλά πίστευα ότι δεν είναι τόσο εύκολο να κολλήσεις.

Πιθανολογείς πού μπορεί να κόλλησες τον ιό;
Δεν ξέρω, γιατί μου κάνανε συνέχεια τεστ. Μπορεί την Κυριακή που πήγα σε ένα σούσι μπαρ, αυτό το παιδί να είχε κορωνοϊό, είναι ο γιος της παραγωγού, εκεί έβγαλα μια φωτογραφία μαζί του, μπορεί να κόλλησα από αυτόν, δεν ξέρω.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα στο κανάλι και σε ανθρώπους που βρίσκονται στο σόου; Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι που είχες έρθει σε επαφή μαζί τους, πανικοβλήθηκαν;
Σίγουρα κάποιοι έχουν φοβηθεί, μου τηλεφώνησαν οι συνεργάτες μου, η Υβόννη Μπόσνιακ, ο Λάσκος, η Μαρία Μπακοδήμου, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, μου είπαν ότι είναι δίπλα μου. Δεν ήθελα να έχω κολλήσει, ούτε φυσικά να πάθουν κάτι κι αυτοί. Θέλει προσοχή και να φοράμε πάντα τη μάσκα. Η Μαρία Μπακοδήμου μου έλεγε πάντα: “Βάλε βρε τη μάσκα”, κι εγώ δεν την έβαζα πάντα, τη λέω την αμαρτία μου.

Άρα δεν τηρούσες τα μέτρα με ευλάβεια, δεν φορούσες μάσκα, δεν χρησιμοποιούσες αντισηπτικά…;
Πολλές φορές δεν έβαζα τη μάσκα μου…

Ο γιατρός που σε εξέτασε τι σου είπε; Η αγωγή που ακολουθείς είναι η κλασική αντιπυρετική που γνωρίζουμε όλοι;
Ακολουθώ την αγωγή με τα αντιπυρετικά, αυτό μόνο.

Σου συνέστησαν 14 ημέρες παραμονής στο σπίτι, σε καραντίνα;
Μου είπαν να μείνω στο σπίτι για 10 ημέρες, έχει αλλάξει αυτό των δεκατεσσάρων ημερών. Μετά θα ξανακάνω το τεστ και θα είμαι καθαρός.

Όταν κάνεις το τεστ και βγεις καθαρός, θα πάρεις εντατικότερα μέτρα προφύλαξης;
Σίγουρα, ναι, πάντα θα είμαι με τη μάσκα έξω, κι αυτό να το τηρούμε όλοι.