Τσακαλώτος: Δεν ακούσαμε, επενδύσαμε στο φόβο – Συμβολική η αύξηση φόρου στα μερίσματα

Στην παραδοχή πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «άκουσε» τους πολίτες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και επένδυσε στο φόβο, προχώρησε σήμερα (01.06.2023) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Νομίζω τώρα πρέπει χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο, που εμείς το κάναμε, και είναι ένα μέρος της κριτικής μας», ανέφερε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια παρουσίας του τον ΣΚΑΪ, όπου είχε και έναν καυγά με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Και πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών: «Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο… πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε».

«Η Αριστερά έχει δυο ρόλους. Έναν να ακούει τον κόσμο κι έναν να τον εκπαιδεύει, να έχει τις απόψεις του. Δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ακούσαμε, χάσαμε έδαφος σε λαϊκές συνοικίες», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα με τις αυξήσεις φόρων και επανάλαβε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα αυξήσει 5% το φόρο στα μερίσματα.

«Η Αριστερά παραδοσιακά θέλει άλλο μείγμα πολιτικής», είπε, σημειώνοντας πως αν και επί τους ουσίας η αύξηση αυτή δεν επιφέρει τίποτα οικονομικά «προφανώς γίνεται και για συμβολικούς λόγους».

«Εμείς το έχουμε πει ότι θα αυξηθούν από το 5% στο 10%», είπε για τα μερίσματα.