Τσαλταμπάσης: «Έχω ακούσει για εκρηκτικές συμπεριφορές και στην αρχή της καριέρας μου τις έχω ζήσει»

Ο ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος.

 

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ήταν καλεσμένος στο Πρω1νό του ANT1 και μίλησε για τις καταγγελίες για παρενόχληση και κακοποίηση στο χώρο του θεάματος.

«Είναι λυτρωτικό για αυτούς που το κάνουν και είμαι μαζί τους. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας είναι στην αρχή και από τον φόβο κάποιων να μην το κάνουν κάποια πράγματα αλλά ευχή μου είναι να γίνει συνείδηση κάποια στιγμή. Αν συμβεί αυτό, θα ζούμε καλύτερα.

Σοκαρίστηκα λίγο, έχω ακούσει για εκρηκτικές συμπεριφορές και εγώ στην αρχή της καριέρας μου τις έχω ζήσει. Στις σχολές λένε ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να έχει έναν τρόπο περίεργο και εμείς πρέπει να το δεχτούμε. Ας πούμε κάποιος μπορεί να ξεχάσει μια ατάκα και να φύγει ένα τραπέζι ή φωνές. Μου ‘χει συμβεί σε πολύ μικρό βαθμό, γιατί σύντομα ανακάλυψα τι με εκφράζει και πήγαινα σε δουλειές που θα ένιωθα κι εγώ καλά. Είμαι υπέρ της ηρεμίας, της ευγένειας, υπέρ του σεβασμού. Οπότε οι δουλειές που άρχισα να επιλέγω είχαν να κάνουν πρώτα με τους συνεργάτες και μετά με το κείμενο ή τους ρόλους.

Έχω συνεργαστεί στις αρχές μου με ονόματα που καταγγέλλονται τώρα. Είναι μικρός ο χώρος μας οπότε όλοι έχουμε βρεθεί ο ένας με τον άλλο. Η έκθεση των δουλειών μας μπορεί να ήταν μεγάλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχε περισσότερος κοινός χρόνος πέρα από τη δουλειά.

Εγώ προτιμώ την ηρεμία και την ψυχραιμία στα πράγματα και αυτό με ώθησε να ψάχνω δουλειές που θα είμαι ήρεμος.

Στην αρχή ήταν σαν να είχε μπει στο κεφάλι μας ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είχα ακούσει κάτι από τις κοπέλες που έχουν κάνει καταγγελίες. Εγώ έγινα γρήγορα δημοφιλής και όταν είσαι δημοφιλής κατά κάποιον τρόπο προστατεύεσαι. Πιστεύω ότι σε μένα πολλά πράγματα δεν ήρθαν στα αυτιά μου γιατί είμαι ένας ηθοποιός που θέλω τη μοναξιά μου. Επίσης όταν νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να είσαι πιο φίλος με κάποιους ανθρώπους από ότι στην πραγματικότητα είσαι, μπορεί να μην φτάνουν στα αυτιά σου κάποια πράγματα.

Έχω δει εκρηκτική συμπεριφορά, τώρα θα την έλεγα μεμπτή αλλά τότε έλεγα ότι είναι στα πλαίσια της σκηνοθεσίας. Με έναν τρόπο το αποδεχόμασταν, όμως εμένα στο ένστικτό μου κάτι μου «κλωτσούσε». Το ότι έχει συμβεί μαζικά είναι μια επανάσταση και μπορεί να φέρει και αλλαγές στη νομοθεσία.

Εγώ έχω απορρίψει έναν καλλιτέχνη γιατί έχω μάθει κάτι για την προσωπική του ζωή ή για τα πολιτικά του πιστεύω, που είναι πολύ ακραία. Οι θύτες ήδη τιμωρούνται. Να μην φοβόμαστε και να βγαίνουμε να μιλάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Δείτε όσα είπε ο ηθοποιός στο Πρω1νό: