Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν θα μιλήσει με Πούτιν και Ζελένσκι για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στα σιτηρά

Τσαβούσογλου

Το ρόλο του Ερντογάν του μεσολαβητή μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, θέλησε να αναδείξει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τις απειλές της Ρωσίας να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τα σιτηρά.

Χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένα βήματα αναφορικά με τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε να συνεχισθούν οι αποστολές βάσει της συμφωνίας για εξαγωγές μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρός μας θα μιλήσει με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μέσα στις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Πιστεύουμε πως θα το ξεπεράσουμε αυτό», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως η συμφωνία για τα δημητριακά «ωφελεί όλους».

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο πως αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία, η οποία έχει επιτρέψει να επαναληφθούν οι εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών και συνήφθη τον Ιούλιο με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας.