Τσίπρας: Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να λάμψει η αλήθεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ευθύνη μας να ρίξουμε φως στην υπόθεση της Novartis είναι πολύ μεγάλη και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να λάμψει η αλήθεια.» Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη ή κουκούλωμα ευθυνών. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Η διαλεύκανση της Novartis δεν είναι μόνο θέμα ηθικής σημασίας, είναι ζήτημα που αφορά το αύριο της χώρας και έχουμε μαζί μας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο κ Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλου που να μην έπαιξε η κασέτα περί πολιτικής δίωξης. Και σήμερα τα ίδια βλέπουμε, τα ίδια τοξικά, ανήθικα και υπονομευτικά». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «η χώρα κατέληξε εκεί που κατέληξε όχι μόνο εξαιτίας των χρόνιων στρεβλώσεων του αναπτυξιακού της μοντέλου, ούτε αποκλειστικά εξαιτίας των λαθών εκείνων έξω από τη χώρα που σχεδίασαν και επέβαλαν τα μνημόνια. Κατέληξε στη χρεοκοπία και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημοσίου χρήματος και εξαιτίας της κουλτούρας ανοχής στη διαφθορά, εξαιτίας της ηθικής παρακμής ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος».  

«Η κυβέρνησή μας δεν θα παραιτηθεί από τη στέρηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η εταιρεία Novartis, θα πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ που εκλάπη από τον ελληνικό λαό», επισήμανε κ. Τσίπρας.

«Δεν είναι μόνο ηθικής σημασίας ζήτημα, είναι και ζήτημα που αφορά το ίδιο το αύριο της χώρας, δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη την κοινωνία τη χώρα αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληρονόμησε το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς», σημείωσε.

Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας, χωρίς υπερβολές, κυνήγι μαγισσών και λαϊκά δικαστήρια είπε ο πρωθυπουργός.