Τσιτσιπάς: Έδωσε 10.000 δολάρια για τα παιδιά της Ουκρανίας

186
Τσιτσιπάς

Το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει τα παιδιά της Ουκρανίας έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Έλληνας τενίστας μετά από τα 10.000 δολάρια που έδωσε πριν από το US Open πρόσφερε άλλα τόσα στο ίδρυμα της Ελίνα Σβιτολίνα.

 

Η εν λόγω τενίστρια είναι η κορυφαία της Ουκρανίας, που αυτή την περίοδο είναι έγκυος και έχει σταματήσει το τένις, και έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα για να βοηθάει νέα παιδιά.

Μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τα χρήματα από το ίδρυμα πηγαίνουν στα παιδιά από την Ουκρανία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου.

«Ένιωσα την ανάγκη να βοηθήσω την Ουκρανία με έναν διαφορετικό τρόπο. Ήθελα να στηρίξω τα νέα παιδιά από την Ουκρανία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για εκείνα», είπε ο Τσιτσιπάς για την κίνησή του.

Από την πλευρά της η Ελίνα Σβιτολίνα σημείωσε: «Ήξερα πως ο Στέφανος εκτός από ένας εξαιρετικός αθλητής, είναι και μεγαλόκαρδος άνθρωπος. Είναι σημαντικό να δείχνει κάποιος τις αξίες του και εκτός γηπέδου. Σήμερα η Ουκρανία υποστηρίζεται από όλον τον κόσμο, νιώθω όμως ιδιαίτερα περήφανη γι’ αυτό που κάνουν φίλοι και συνάδελφοί μου, για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει ο Στέφανος».