Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στρατηγικά – Να φύγετε τώρα

Ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με την ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε την «επίθεση» με την διαχείριση της κακοκαιρίας και επεκτάθηκε σε συνομιλίες που εμφανίζει να είχε ο Μενιος Φουρθιώτης με τον κ. Γεραπετρίτη.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στρατηγικά σε κάθε πεδίο που κλήθηκε να διαχειριστεί, είναι ανάγκη να φύγετε τώρα» τόνισε προς τη συμπολίτευση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Να συγκροτηθεί μία Προοδευτική πλειοψηφία με πρωθυπουργό Τσίπρα» επανέλαβε.

«Ζούμε σε τρεις μέρες μέσα στα συντρίμμια του επιτελικού Κράτους… Ο κύριος Μητσοτάκης άφαντος από την περασμένη Παρασκευή. Οι επιτελείς του υπουργείου όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειριστούν μία προαναγγελθείσα και σε καμία περίπτωση όπως ισχυρίστηκαν πρωτοφανή κακοκαιρία, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όχι μόνο δεν παραδέχθηκαν και δεν αναγνώρισαν λάθη και ολιγωρίες και αδράνειες, αλλά επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους στην Αττική οδό στους πολίτες στην Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία βγήκε και σας εξευτέλισε κανονικά λέγοντας ότι η κακοκαιρία έχει προβλεφτεί μέχρι και ως προς την ώρα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Πριν ξεκινήσουμε νομίζω ότι έχω μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να ζητήσουμε μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τον κύριο Μητσοτάκη γιατί το χαλάμε το ανέμελο τριήμερο» σχολίασε δηκτικά.

Για την πανδημία δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει στο τραγικό σημείο η Ελλάδα να έχει διπλάσιο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμό από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διπλάσιο αριθμό νεκρών και αναρωτιέται κανείς ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό, την απόλυτη στρατηγική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας».

«Ηθική αποκαθήλωση του εμπνευστή του επιτελικού κράτους, του κυρίου Γεραπετρίτη γιατί τις τελευταίες μέρες μαζί και παράλληλα με την κατάρρευση του δημιουργήματος αυτού που αποδείχτηκε ένα κέλυφος χωρίς κανένα απολύτως περιεχόμενο, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια άλλη ύποπτη και σκοτεινή ιστορία που αποκαλύπτει το βάθος της σήψης, της διαφθοράς και της ηθικής παρακμής που πλέον χαρακτηρίζει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας. Η ιστορία συνομιλιών, συναλλαγών, συνδιαλλαγών, και εκβιασμών ιστορία της σχέσης του κυρίου καθηγητή με τον κύριο Φουρθιώτη. Έχετε δώσει το δικαίωμα σε έναν υπόδικο δήθεν δημοσιογράφων εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ. Τζανακοπουλος.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ σημείωσε ότι «αντί να χαμηλώσετε τους λογαριασμούς του ρεύματος προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση της άλλο ένα πεδίο κερδοφορίας για κάποια funds που εσείς γνωρίζετε τα οποία θα έρθουν να επωφεληθούν από μία πολιτική η οποία δεν έχει καμία στρατηγική συνολική πέραν του να ευνοήσει τους φίλους σας».

Απευθυνόμενος προς το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «δεν αναγνωρίζετε ότι δεν έχει μία αντίφαση από τη μία μεριά να υπερψηφίζετε στην πρόταση δυσπιστίας και από την άλλη να λέτε όχι στο αναγκαίο αίτημα για εκλογές;» «Δεν μπορεί να πατάτε σε δύο βάρκες είναι αναγκαίο να πάρετε πολιτική θέση, εκτός αν το πίσω μέρος του μυαλού κάποιων ένα άλλο σενάριο με αντίστοιχα σενάρια που έζησε η χώρα το 2010 με την κυβέρνηση Παπαδήμου να προκύψει μία άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με την παράκαμψη της λαϊκής εντολής…»