Τζέφρι Πάιατ: «Δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»

203

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». Ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συζήτησης, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.  

Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς». 

Oι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.