Τζιτζικώστας για lockdown: Δυστυχώς ήταν αναγκαίο – Ανησυχώ για την οικονομία

331

Πολύ κακές και πολύ μεγάλες θα είναι οι επιπτώσεις του δεύτερου lockdown για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και ευρύτερα τη βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ήδη το βλέπουμε στην εστίαση και άλλους κλάδους. Οικονομικά, μετά από μια κακή τουριστική περίοδο και την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συν το lockdown του πρώτου κύματος, καταλαβαίνεται ότι το δεύτερο lockdown, φέρνει σε μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση τις επιχειρήσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μέτρα θα τηρηθούν ευλαβικά από όλους προκειμένου σε 14 ημέρες να βγουν Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το lockdown κρίθηκε αναγκαίο καθώς έφτασε να είναι καλυμμένο των 90% των κλινών ΜΕΘ-COVID και χρειάστηκε να μετακινηθούν κρεβάτια που προορίζονταν για άλλες ασθένειες για να πέσει στο 70% η πληρότητα. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να γίνεται για πολύ καιρό ακόμα, υπάρχουν και άλλες ασθένειες καθώς και δυστυχήματα.