Τζο Μπάιντεν: Συνεργάτες του τον καθοδηγούν με πινακίδες σε κάθε βήμα για να μην χαθεί (φωτο)

168

Συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τον καθοδηγούν συστηματικά για να μην χαθεί στις δημόσιες εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας μεγάλες φωτογραφίες, για να τον βοηθήσουν να προσανατολιστεί.

Δημοσίευμα του Axios, που επικαλείται συνομιλίες με άτομα που εργάστηκαν για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς και έγγραφα που δείχνουν τον τρόπο που οργανώνεται μια δημόσια εμφάνιση του σε έναν κλειστό χώρο, όπως π.χ. ένα στούντιο, έρχεται να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει δημιουργηθεί γύρω από την πνευματική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ.

Στα έγγραφα περιλαμβάνονται μεγάλες φωτογραφίες του χώρου, ενώ φέρουν σήμανση, όπως είσοδος, έξοδος, πόντιουμ κ.α.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο 81χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών λαμβάνει συνεχώς οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί στον χώρο, σαν να μην μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος.

Πρόσωπο, που δεν κατονομάζεται, υποστήριξε: «επιμελήθηκα έναν απλό έρανο σε μια ιδιωτική κατοικία, αλλά οι συνεργάτες του το αντιμετώπισαν σαν να επρόκειτο για σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ με τις κινήσεις του.

Με εξέπληξε το γεγονός ότι ένας έμπειρος επαγγελματίας της πολιτικής όπως ο πρόεδρος θα χρειαζόταν λεπτομερείς προφορικές και οπτικές οδηγίες για το πώς να εισέλθει και να εξέλθει από μια αίθουσα».

Ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε την ύπαρξη του συγκεκριμένου φακέλου και ο εκπρόσωπος του, Άντριου Μπέιτς, δήλωσε ότι «τα υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας και ακρίβειας είναι κρίσιμα για την προεδρική προεργασία -ανεξάρτητα από το ποιος είναι πρόεδρος- και αυτές είναι βασικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται από κάθε σύγχρονη ομάδα προεργασίας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του αντιπροέδρου και των υπηρεσιών».

Ακόμα, η εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις, Κίρστεν Άλεν, είπε πως «τα έγγραφα αυτά είναι τυπικό υλικό υλικοτεχνικής ενημέρωσης. Η διαδικασία εφαρμόζεται σε όλα τα σημαντικά πρόσωπα, δεν είναι κάτι καινούργιο».

Δείτε τις φωτογραφίες: