Υβριδική με πάνω από 800 ίππους η κορυφαία Mercedes-AMG S63e! (Pics)

434

Μας χωρίζουν λίγες ημέρες από την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-Benz S-Class και οι πληροφορίες που σχετίζονται με το μέλλον της γερμανικής ναυαρχίδας περιγράφουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την υπεροχή ενός αυτοκινήτου που ηγείται της κατηγορίας των πολυτελών λιμουζίνων.

Μετά, λοιπόν, και την πλήρη αποκάλυψη του υπερπολυτελούς εσωτερικού της, σειρά έχουν οι προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοσης του αυτοκινήτου, η οποία όχι μόνον θα φέρει τα διακριτικά της AMG αλλά και θα υιοθετεί την plug-inυβριδική τεχνολογίας.

Ο στόχος είναι προφανής. Η διατήρηση των επιδόσεων στα γνώριμα υπερυψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μείωση των εκλυόμενων ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Το πιο πιθανόν είναι ότι το plug-in υβριδικό σύνολο θα έχει αφετηρία των V8 κινητήρα των 4,0λίτρων, ο οποίος με τη συμβολή ενός ηλεκτροκινητήρα θα ξεπερνά σε απόδοση του 800 ίππους.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η S-Class θα αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο ευρείας παραγωγής της Mercedes-Benz, γεγονός που ελάχιστα θα επηρεάσει τον προγραμματισμό της γερμανικής φίρμας ο οποίος περιλαμβάνει και την εξέλιξη-παραγωγή μιας ηλεκτροκίνητης Limo (βλέπε EQS).

Μάλιστα, η τελευταία αποτελεί και τη μεγάλη ελπίδα της Mercedes-Benz να ανακόψει την προέλαση της Tesla, η οποία απευθύνεται στο κοινό εκείνων των κατηγοριών που παραδοσιακά δραστηριοποιείται η γερμανική φίρμα.