Υγιεινή μηλόπιτα για πρωινό

1536

Ετοιμάστε την από το βράδυ, βάλτε την ψυγείο, κοιμηθείτε, ξυπνήστε, απολαύστε.

Υλικά

  • 70γρ. βρώμη
  • 30γρ. καρύδια, σπασμένα
  • 15γρ. σπόρους chia
  • 15γρ. σταφίδες Κορίνθου
  • 2½γρ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 100γρ. μήλο βιολογικό, τριμμένο στον τρίφτη με το φλούδι του
  • 40γρ. τυρί κρέμα
  • 2½γρ. εσάνς βανίλιας ή ένα καψουλάκι βανιλίνη
  • 25γρ. μέλι
  • 120γρ. γάλα αγελαδινό ή ρυζιού

Διαδικασία

Σε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350γρ. βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε με κουτάλι, μέχρι να μουσκέψει καλά η βρώμη.

Κλείνετε με το καπάκι ή με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο αποβραδίς ή για τουλάχιστον 6 ώρες.

Το πρωί, εάν δεν το θέλετε πολύ πηχτό προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα και γαρνίρετε προαιρετικά με λίγα καρύδια και σταφίδες.