Ετοιμάστε την από το βράδυ, βάλτε την ψυγείο, κοιμηθείτε, ξυπνήστε, απολαύστε.
Υλικά
- 70γρ. βρώμη
- 30γρ. καρύδια, σπασμένα
- 15γρ. σπόρους chia
- 15γρ. σταφίδες Κορίνθου
- 2½γρ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 100γρ. μήλο βιολογικό, τριμμένο στον τρίφτη με το φλούδι του
- 40γρ. τυρί κρέμα
- 2½γρ. εσάνς βανίλιας ή ένα καψουλάκι βανιλίνη
- 25γρ. μέλι
- 120γρ. γάλα αγελαδινό ή ρυζιού
Διαδικασία
Σε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350γρ. βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε με κουτάλι, μέχρι να μουσκέψει καλά η βρώμη.
Κλείνετε με το καπάκι ή με μία μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο αποβραδίς ή για τουλάχιστον 6 ώρες.
Το πρωί, εάν δεν το θέλετε πολύ πηχτό προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα και γαρνίρετε προαιρετικά με λίγα καρύδια και σταφίδες.