Υπόθεση Carlos Ghosn: Μήνυση κατά 7 ατόμων που συνέβαλαν στην διαφυγή του

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο παγκόσμιος Τύπος ασχολήθηκε με την κινηματογραφική απόδραση του κ. Carlos Ghosn, του πρώην ισχυρού άντρα του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi από την Ιαπωνία στον Λίβανο.

Η διαδικασία φυγής του από την ασιατική χώρα είχε ενδιάμεση στάση την Τουρκία, όπου ο κ. Ghosn έφτασε αθέατος για να αλλάξει αεροπλάνο μέχρι να φτάσει στην χώρα καταγωγής του. Όταν έγινε γνωστή η απόδρασή του, επτά άτομα κατηγορήθηκαν για συνέργεια σε αυτή, έστω και εν αγνοία τους. Αυτοί είναι οι τέσσερις πιλότοι, δύο αεροσυνοδοί και ένα στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας «MNG Jet» της οποίας τα ιδιωτικά αεροσκάφη χρησιμοποίησε ο κ. Ghosn.

Την είδηση για την υποβολή μήνυσης από την τουρκική Εισαγγελία επιβεβαίωσε ο κ. Mehmet Fatih Danaci, ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων. Στις αρχές Ιανουαρίου, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ghosn είχε χρησιμοποιήσει παράνομα τα αεροπλάνα της, καθώς είχαν δηλωθεί ψευδή στοιχεία ταυτότητας, και αυτή είχε κινηθεί νομικά εναντίον όσων ήταν υπεύθυνοι για το γεγονός. 

Πηγή: caranddriver.gr