Βαρυμπόμπη: 253 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Μαρκόπουλο

271

Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων.

 

253 άλογα που κινδύνευσαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιππασίας, μερικά άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Κάποια από τα άλογα έφτασαν στο Μαρκόπουλο με έντονο στρες αλλά πλέον η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη.

Τα πέντε αθλητικά άλογα που αγνοούνταν από το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν τελικά και έχουν μεταφερθεί και αυτά στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, 23 πόνι και 2 γαϊδουράκια έχουν μεταφερθεί σώα και ασφαλή στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, όπου έχουν την καλύτερη φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη.

 

Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, Γιάννης Μπάτσας, αναφορικά με τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε για τη διάσωση των ζώων από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

«Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να μας βρουν στο Facebook ή να καλέσουν στο 211120025. Εμείς ξεκινήσαμε εχτές αργά το απόγευμα, μας έφεραν περίπου 30 ζώα που δεν ήταν σε δραματική κατάσταση, είχαν ελαφριά εγκαύματα. Όσοι θέλουν μπορούν να μας τηλεφωνήσουν για τη φιλοξενία των ζώων. Φάρμακα, χάρη στους εθελοντές έχουμε μαζέψει πολλά», είπε ο κ. Μπάτσας.