Βασιλιάς Κάρολος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ – Τη συνόδευσε μαζί με τα αδέλφια του

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ, μετά την πομπή και την επιμνημόσυνη δέηση, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, μαζί με τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Λίγα λεπτά πριν από τις 17.00 ξεκίνησε η πομπή που συνόδευσε τη σορό της Ελισάβετ Β΄ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο. Η πομπή ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:30 όταν η σορός της Ελισάβετ έφτασε στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου.

Την αυτοκινητοπομπή συνόδευσαν επίσης, στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Σημειώνεται πως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

Δείτε live:

Υπενθυμίζεται πως από το Εδιμβούργο ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το φέρετρο έφτασε στον προαύλιο χώρο του Παλατιού και από εκεί μεταφέρθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου. Πρόκειται για την πρώτη στάση της βασιλικής νεκρικής πομπής που ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη βασιλική κρύπτη, όπου θα γίνει και η ταφή.