Βασίλης Ντάτης: Η ρομποτική σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να γίνεις “ο ηγέτης του οράματός σου”

Ο Βασίλης Ντάτης, έφηβος πλέον, είναι από αυτά τα παιδιά που μοιάζει να τα ακούμπησε το ραδβάκι της καλής νεράιδας και τα κάνει να λάμπουν. Το καταλαβαίνεις με το που έρχεσαι σε επαφή… Δομημένη σκέψη και απίστευτα συγκροτημένος λόγος, δεξιότητες, ευγένεια, λίγη αυταρέσκεια και πολύ πείσμα. Είναι από αυτά τα παιδιά που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για το πετύχουν.

Εκείνος, περιγράφει τον εαυτό του ως ανυπόμονο, δημιουργικό, πεισματάρη και ντροπαλό που δεν του αρέσει η φασαρία…

Ο Βασίλης σήμερα είναι 14 χρονών και ζει στην Κύπρο. Ασχολείται με τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τις γλώσσες προγραμματισμού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς και όταν ήταν μόλις στην 5η Δημοτικού, το 2019, συμμετείχε τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Gyor της Ουγγαρίας, όπου με τον συμπαίκτη του Γιάννη Τριανταφύλλη και την ομάδα τους «Jobi Team» πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Τα δύο παιδιά κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα αυτόνομα κινούμενο ρομπότ, σε ένα διαγωνισμό στον οποίο πήραν μέρος 98 ομάδες από 74 χώρες από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο thecommonsense.gr