Βασίλισσα Ελισάβετ: Έδωσε το παρών στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε την Κυριακή στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, δηλαδή τα 70 της χρόνια στο θρόνο.

Η 96χρονη μονάρχης έλαβε θερμό χειροκρότημα όταν έφτασε στην αρένα του κάστρου για ένα σόου με άλογα στο Γουίνσδορ. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν κι άλλες διασημότητες όπως οι Τομ Κρουζ, Έλεν Μίρεν και Κάθριν Τζένκινς.

Το κοινό ζητωκραύγαζε καθώς η βασίλισσα έφτασε χαμογελώντας και διέσχισε την αρένα μέχρι τη θέση της, συνοδευόμενη από τον Κόμη και την Κόμισσα του Γουέσεξ. Κατά τη διάρκεια του σόου, ένα από τα άλογά της ανακηρύχθηκε υπέρτατος πρωταθλητής. Το σόου με τίτλο «A Gallop Through History» περιλάμβανε ένα μείγμα μουσικής, ιππικές παραστάσεις με 500 άλογα και 1000 καλλιτέχνες, καθώς και υποκριτικής. Μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το βρετανικό δίκτυο ITV.

Ωστόσο, η Ελισάβετ αναγκάστηκε να ακυρώσει μια σειρά από πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της λόγων κινητικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, την Τρίτη έχασε την ετήσια ανάγνωση του λόγου της Βασίλισσας, για πρώτη φορά από το 1963.

Στις 2 Ιουνίου, η μονάρχης θα συνοδεύεται από «μέλη της βασιλικής οικογένειας που αυτό το χρονικό διάστημα αναλαμβάνουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και συγκεκριμένα την εκδήλωση Trooping the Colour κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.