Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε άρχισε να επιδεινώνεται η υγεία της – Οι ημερομηνίες σταθμοί

Από τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου και μετά, τον Απρίλιο του 2021, η υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ άρχισε να επιδεινώνεται και αυτό φαινόταν και στην εξωτερική της εμφάνιση.

Η υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θεωρείται σύμφωνα με το πρωτόκολλο ένα πολύ προσωπικό θέμα και σπάνια εκδίδονται ανακοινώσεις από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ σε νοσοκομείο αλλά ανακοινωθέν δεν εκδόθηκε ποτέ.

Αυτό το οποίο άρχισε να προβληματίζει πολλούς ήταν τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και για τον λόγο αυτό εμφανιζόταν το τελευταίο διάστημα με μπαστούνι.

Οι ημερομηνίες σταθμοί
– Νοέμβριος 2021: Η Βασίλισσα αποσύρεται από την Διάσκεψη για το Κλίμα στην Γλασκώβη μετά από συμβουλή των γιατρών της για ξεκούραση.

– Φεβρουάριος 2022: Η Βασίλισσα είναι θετική στον κορονοϊό.
– Μάρτιος 2022: Η Βασίλισσα αποσύρεται από την λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Γουέστμινστερ.

– Απρίλιος 2022: Η Βασίλισσα χάνει άλλη μια δημόσια εμφάνιση για την παραδοσιακή ημέρα Maundy

– Μάιος 2022: Η Βασίλισσα δεν παραβρίσκεται στην τελετή για την έναρξη της κοινοβουλευτικής χρονιάς λόγω κινητικών προβλημάτων.

– Ιούνιος 2022: Δεν παραβρίσκεται σε πολλές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, δηλαδή για τα 70 χρόνια της στον θρόνο.
– 21 Ιουλίου: Η βασίλισσα ταξίδεψε στο Μπαλμόραλ για την έναρξη των παραδοσιακών καλοκαιρινών διακοπών της.

– 8 Αυγούστου: Το παραδοσιακό καλωσόρισμα της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ από τιμητική φρουρά έγινε ιδιωτικά καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

– 3 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα έχασε τη συγκέντρωση Braemar, τη δημοφιλή εκδήλωση των Αγώνων των Χάιλαντ.  Την εκπροσώπησε ο Κάρολος.

– 6 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα δέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπαλμόραλ ώστε η Λιζ Τρας να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Το ιστορικό είναι πως για πρώτη φορά η 96χρονη μονάρχης εκτέλεσε το καθήκον αυτό στο καταφύγιό της και όχι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

– 7 Σεπτεμβρίου: Οι βασιλικοί γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να ξεκουραστεί.

– 8 Σεπτεμβρίου: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ, με τους βασιλικούς γιατρούς να λένε ότι ανησυχούν για την υγεία της.