Βαθιά συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καταδρομέα Μελιγκώνη

(πηγή ΑΓΕΕΘΑ)

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νικόλαος Χαρδαλιάς παρέστη την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, επίλεκτο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής στην Πλατεία Ολυμπιονικών, μαζί με τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο.

Τις τελετές μνήμης προς τιμήν του ηρωικού Καταδρομέα παρουσία της οικογένειας του Πεσόντος, τίμησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Καταδρομέα Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό Παλικάρι που με τη θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο Πάνθεον των Αθάνατων των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ επεσήμανε ότι η Προτομή του θα ακτινοβολεί ως φάρος ηρωισμού και αυτοθυσίας, φωτίζοντας την οδό της Τιμής και του Χρέους για τις γενιές των Ελλήνων, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κύριο Ιωάννη Βούρο καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τόσο για την ανέγερση της προτομής του εκλιπόντος, όσο και για την μετονομασία της «Πλατείας Ολυμπιονικών» Νέας Χαλκηδόνας σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη», χαρακτηρίζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ως έμπρακτες αποδείξεις αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς εκείνους που έθεσαν και θέτουν την Πατρίδα πάνω και από αυτήν την ίδια τη ζωή τους.