Βελόπουλος εναντίον Μπακογιάννη: Προσπαθεί να πάρει θέση στην ομάδα του Τραμπ

220

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος. Οι βολές του όμως στράφηκαν προς το τέλος της ομιλίας του στην κ. Μπακογιάννη για την μεταστροφή που έκανε η τελευταία εν αναφορά του πολέμου της Ουκρανίας.

Ο κ. Βελόπουλος αισθανόμενος προφανώς δικαιωμένος για την στάση του από την αρχή της εισβολής της Ρωσσίας αλλά και αγανακτισμένος που επί σειρά ετών τον χαρακτηρίζουν διάφοροι κύκλοι ως Ρωσσόφιλο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Ακούσατε τι είπε χθες η κα Ντόρα Μπακογιάννη; Είπε ότι «δεν θα έπρεπε να έχουμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας»! Όταν τα λέγαμε εμείς αυτά μας λέγατε Ρωσόφιλους. Αυτό όμως λέγεται πολιτικός οπορτουνισμός. Γιατί η κα. Μπακογιάννη βλέπει ότι έρχεται ο Τραμπ ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να πάρει θέση υπέρ της νέας κατάστασης. Και η σωστή πλευρά της ιστορίας που μας έλεγε ο πρωθυπουργός τι έγινε; Τι έγιναν τα χρήματα που δώσατε στην Ουκρανία; Τι έγιναν τα όπλα που της δώσατε; Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ετοιμάζεστε να δώσετε και F16 στην Ουκρανία; Γιατί; Δικά σας είναι; Γιατί να τα δώσετε;

Μα βέβαια γιατί ο κος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για την θέση του επιτρόπου άμυνας στην ΕΕ! Μιλάμε όμως για μία κυβέρνηση που από τη μια κάνει μποϊκοτάζ στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και από την άλλη παίρνει φυσικό αέριο από τον Turk Stream, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο. Και τι κάνουμε; Και ρωσικό φυσικό αέριο αγοράζουμε τελικά και το πληρώνουμε ακριβότερα, με τα χρήματα να πηγαίνουν στην Τουρκία.

Η δε κ. Μπακογιάννη, από την μεριά της, μάλλον προσπάθησε να ανασκευάσει την  δήλωσή της στις 3/7, στην οποία υποστήριζε ότι «δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «ως Ευρώπη και ως Δύση δεν θα έπρεπε να είχαμε επιτρέψει στην πολεμική μηχανή του Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία, καταπατώντας τις συμφωνίες του Μινσκ». Επισημαίνει ότι ο κ. Βελόπουλος παρέλειψε αυτή την λεπτομέρεια και υπογραμμίζει ότι «η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα».

Αυτά έγραψε στην ανάρτησή της στο X:

Πηγή: NewsFire.GR