
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή τις επικείμενες οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Ο κ. Βελόπουλος χαρακτηρίζει «φιλοδώρημα» τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να πανηγυρίζει για την επιστροφή περίπου 1,5 δισ. ευρώ στους πολίτες, την ώρα που –όπως υποστηρίζει– το υπερπλεόνασμα για το 2026 αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ.
«Την ώρα που το υπερπλεόνασμα από τη φοροληστεία των Ελλήνων λόγω της υπερφορολόγησης και του πληθωρισμού αισχροκέρδειας αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ για το 2026, “πανηγυρίζει” επειδή θα επιστρέψει στους Έλληνες 1,5 δισ. ευρώ από τα “κλεμμένα”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
«Από “Μωυσής”… Χότζας»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτίθεται με ιδιαίτερα σκληρή φρασεολογία στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως κοινωνική πολιτική την επιστροφή χρημάτων που, κατά τον ίδιο, έχουν προέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών.
«Αποδεικνύοντας ότι ο Μητσοτάκης αντί για “Μωυσής”, απεδείχθη “Χότζας”», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου για το «φιλοδώρημα» που ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Την ώρα που το υπερπλεόνασμα από την φοροληστεία των Ελλήνων λόγω της υπερφορολόγησης και του πληθωρισμού αισχροκέρδειας αγγίζει τα 5 δις ευρώ για… pic.twitter.com/4Ype0P2ifA
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) August 13, 2026
Παράλληλα, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επί επτά χρόνια ακολουθεί πολιτική που ευνοεί τους οικονομικά ισχυρότερους.
«“Περισσότερα στις τσέπες των πλουσίων, λιγότερα στις τσέπες των φτωχών” είναι η πολιτική της ΝΔ επί 7 χρόνια, αλλά τώρα “ανακάλυψαν” τους φτωχούς και αντέστρεψαν το σύνθημα για να κοροϊδέψουν τους Έλληνες», υποστηρίζει.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης καταλήγει ότι οι πολίτες γνωρίζουν, όπως αναφέρει, ποια είναι η πολιτική λύση που απαιτείται, παραπέμποντας ευθέως στο κόμμα του: «Οι Έλληνες όμως γνωρίζουν ότι η λύση είναι μία. Η Ελληνική Λύση».
Απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στη νέα επιχείρηση επικοινωνιακής εξαπάτησης του Μαξίμου
«Περισσότερα στις τσέπες των πλουσίων, λιγότερα στις τσέπες των φτωχών» είναι η πολιτική της ΝΔ επί 7 χρόνια, αλλά τώρα «ανακάλυψαν» τους φτωχούς και… pic.twitter.com/GaZ4FDxaLD
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) August 13, 2026
Νέα επίθεση και για το μεταναστευτικό
Στην ίδια παρέμβαση ο Κυριάκος Βελόπουλος στρέφει τα πυρά του και στο μεταναστευτικό, με φόντο τις νέες αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη.
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η αποστολή ελληνικών φρεγατών στο Λιβυκό Πέλαγος δεν έχει αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές και υποστηρίζει ότι η Ελληνική Λύση θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.
«Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι ο Μητσοτάκης στέλνει τις φρεγάτες στο Λιβυκό Πέλαγος για “κρουαζιέρα”», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας τη σκληρή θέση του κόμματός του για την αντιμετώπιση των διακινητών.
Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου για τις καραβιές λαθρομεταναστών που πλημμυρίζουν την Κρήτη
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι ο Μητσοτάκης στέλνει τις φρεγάτες στην Λιβυκό πέλαγος για «κρουαζιέρα» και όχι για να καταβυθίσουν τα καράβια των… pic.twitter.com/pjxCrKJyRV
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) August 13, 2026
«Πανηγυρίζουν» και για το καλώδιο
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τους πανηγυρισμούς γύρω από το ηλεκτρικό καλώδιο, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε ουσιαστικό αποτέλεσμα στο πεδίο.
Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση «θα έπρεπε να απολογείται» αντί να πανηγυρίζει, κατηγορώντας την ότι έχει απεμπολήσει, κατά την άποψή του, κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου για τους πανηγυρισμούς της ΝΔ για το «καλώδιο».
Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για υπογραφές επί χάρτου χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στο πεδίο, θα έπρεπε να απολογείται που απεμπόλησε το αδιαμφισβήτητο κυριαρχικό… pic.twitter.com/kZ5dxnJ928
— Κυριάκος Βελόπουλος (@velopky) August 13, 2026
Με τις δηλώσεις του ο Κυριάκος Βελόπουλος επιχειρεί να ανεβάσει εκ νέου τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, λίγες εβδομάδες πριν από τη ΔΕΘ, όπου αναμένονται οι οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

















































