Βίκος: Νέα μονάδα εμφιάλωσης στο Καλπάκι

348

Την ανέγερση μιας νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων ανακοίνωσε η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.). Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 22.000.000 ευρώ, που ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα και την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας Βίκος.

Το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) κι έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα), φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρίας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα.

Οι εγκαταστάσεις
Η νέα εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ. Σύμφωνα με τη Βίκος, το εργοστάσιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.