Βίλια: Από ένα κούτσουρο πεύκου ξεκίνησαν όλα (βίντεο)

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής ερευνούν αν η μεγάλη φωτιά στα Βίλια είναι προϊόν εμπρησμού.

 

Από ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και μερικά σκουπίδια φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στα Βίλια, που έχει κάνει στάχτη σημαντικό μέρος του όρους Πατέρα. Η μάχη για να σβήσει η μεγάλη φωτιά συνεχίζεται, με τα θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin και Beriev να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Από το πρωί, κλιμάκια του ανακριτικού της Πυροσβεστικής συλλέγουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια και αν πρόκειται για εμπρησμό, όπως καταγγέλλεται, ή όχι.

Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε την Δευτέρα η φωτιά ήταν ο Κώστας Ρούσης που, κοντά στο σημείο εκείνο, είχε τα ζωά του. Και εκείνος – όπως και ο δήμαρχος Μάνδρας, που μίλησε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα – είναι βέβαιος ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Όπως δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής, η φωτιά μπήκε σε ένα παλιό κούτσουρο πεύκου και κάποια σκουπίδια που βρίσκονταν στην περιοχή. Η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα λεπτά και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Όπως περιέγραψε, μάλιστα, η πυροσβεστική πήρε αρχικά νερό από τις δεξαμενές του για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά.

Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο και υπάρχουν πληροφορίες πως οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν εντοπίσει και σπασμένα μπουκάλια.