Βιτριόλι

Του Απόστολου Κρητικόπουλου*

Μετά την επίθεση με βιτριόλι σε καρτέρι που συγκλόνισε την Ελλάδα προς την τότε 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου το 2020 -μόλις δηλαδή πριν από δύο έτη- για ακόμα μία φορά η κοινή γνώμη συνταράσσεται με άλλη μία επίθεση με θειικό οξύ από 38χρονη προς τον 36χρόνο σύντροφό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το άτυχο θύμα, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, και έχει βαθιά εγκαύματα στο αναπνευστικό του σύστημα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του, και σίγουρα θα του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ποιότητα της καθημερινότητάς του όταν με το καλό αναρρώσει. Δεν θα σταθώ καθόλου στο γεγονός για το πως αντιδράνε τα ΜΜΕ όταν τόσο δόλια και απάνθρωπη επίθεση με χημικά δέχεται γυναίκα, και πως σιωπούν όταν το θύμα είναι ένα «αναλώσιμος» άντρας.

Αυτό που μου έκανε πραγματικά τεράστια εντύπωση είναι η ευκολία που αγόρασε η 38χρονη κατηγορούμενη την χημική άκρως καυστική ουσία από το διαδίκτυο!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της σε δημοσιογράφους (μέχρι την στιγμή που γράφεται το άρθρο, δεν έχει συλληφθεί), η κατηγορούμενη είπε πως επειδή αισθανόταν σε αμυντική στάση απέναντι στον σύντροφό της αγόρασε την άκρως επικίνδυνη ουσία (πιθανότατα βιτριόλι) από το ίντερνετ, ώστε να την έχει ως όπλο αντίδρασης αν κινδυνεύσει η ίδια. Το βράδυ του φρικιαστικού συμβάντος, μετά από καυγά ζηλοτυπίας, του πέταξε στο πρόσωπο (αλήθεια, γιατί πάντα αυτά τα εγκλήματα στοχεύουν το πρόσωπο, και όχι ας πούμε το πόδι αν επιθυμούν όντως να «αμυνθούν»;) το βιτριόλι, με τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του θύματος που επακολούθησαν.

Πως είναι δυνατόν κάποιος να αγοράζει με τόση ευκολία τέτοιες ουσίες από το διαδίκτυο; Στα Ελληνικά ταχυδρομεία δεν έχουν κάποιο μηχανισμό εντοπισμού απαγορευμένων ουσιών που εισέρχονται στην χώρα μας; Μπορεί κάποιος για παράδειγμα, να αγοράσει ναρκωτικά από χώρα που επιτρέπεται η χρήση τους, και να τα στείλει ταχυδρομικά στον εαυτό του; Όπλα; Ραδιενεργό ουράνιο; Που μπαίνει ο πήχης και το όριο που απαγορεύονται οι παράνομες ουσίες και προϊόντα; Σε περίπτωση που ψεύδεται η 38χρονη και το αγόρασε το βιτριόλι από εγχώριο φαρμακείο ή χημικό εργοστάσιο, ποιος της το πούλησε, και πως θα αντιδράσει το κράτος στην συνέχεια της λειτουργίας του προμηθευτή ως επιχείρηση; Θεωρώ ότι το θεσμικό πλαίσιο προστασίας μας από την εισαγωγή και πώληση παράνομων και άκρως επικίνδυνων ουσιών, πρέπει να εμπλουτιστεί τόσο σε λειτουργικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο.

 

*ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

(παρακάτω)

Δρ.Κρητικόπουλος Απόστολος

Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1974, είναι έγγαμος, με τρία παιδιά.

Είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.

Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον Τραπεζικό και Επενδυτικό χώρο ως Διευθυντής Τεχνολογίας.