Βλάχος για Λιγνάδη – Δεν έπαψαν να ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους προφυλακίστηκε

 

Το αίτημα του Δημήτρη Λιγνάδη για αποφυλάκιση σχολίασε στο Χαμογέλα και Πάλι ο δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, τονίζοντας ότι «οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση δεν έχουν πάψει να υφίστανται».

«Όσες φορές αποτάνθηκε στη Δικαιοσύνη, οι αιτήσεις του απορρίφθηκαν» ανέφερε για τα αιτήματα Λιγνάδη, ενώ όπως είπε η προσωρινή κράτηση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο επειδή διαπιστώθηκε μεγάλη διάρκεια εγκληματικής δραστηριότητας.

«Συνεχίστηκε αυτή η δραστηριότητα με ανήλικους μέχρι πρόσφατα και η επικινδυνότητα να επαναληφθούν αυτές οι πράξεις είναι δεδομένη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το κίνητρο των εντολέων του δεν ήταν μόνον η δικαίωση

«για όσα έπαθαν στα χέρια του κακοποιητή τους, αλλά να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες πράξεις, οι οποίες επί σειρά ετών επαναλαμβάνονταν από τον κατηγορούμενο».

Ακόμα, ο κ. Βλάχος, αποκάλυψε, ότι ζήτησαν να ασκηθεί επιπλέον ποινική δίωξη στον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς από την ανάκριση «προέκυψε κατοχή πορνογραφικού ανηλίκου».

Τέλος, ο δικηγόρος των θυμάτων, κατήγγειλε, ότι πολλά από όσα αιτήθηκε η πλευρά των εντολέων του απορρίφθηκαν.

«Πολλά πράγματα από αυτά που ζητήσαμε δεν έγιναν. Δεν ήρθη το απόρρητο των διαδικτυακών και άλλων συνομιλιών του κατηγορουμένου. Η κατ’ οίκον έρευνα έγινε μετά από 10 μέρες σπίτι του. Δεν βρέθηκε το λάπτοπ. Στην ανάκριση έφεραν ένα λάπτοπ που αγοράστηκε εκείνες τις μέρες. Το κινητό κατασχέθηκε και επιστράφηκε την ίδια μέρα στον αδερφό του κατηγορουμένου. Και του το ξανά ζήτησαν μετά από δύο εβδομάδες» ανέφερε.