Βορίδης: Να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις κοινές φιλοδοξίες μας ως χώρα (ηχητικό)

262

Όμως, είναι η ώρα πια και για έναν εθνικό στόχο-φιλοδοξία, την οποία θα ανακοινώσει προσεχώς ο πρωθυπουργός, πιθανώς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι».

Ξεκινώντας από τον κυβερνητικό απολογισμό από το 2019 και μετά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η πρώτη τετραετία ήταν συνδεδεμένη με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Μετά, όμως -συνέχισε- ήλθε ο κορονοϊός, η ένταση με την Τουρκία, το μεταναστευτικό που ήταν σε κατάσταση κρίσης το 2019.

Όμως, από εδώ και πέρα, στην επόμενη τριετία, ο πρώτος στόχος είναι η λεγόμενη μισθολογική σύγκλιση, υποσχέθηκε. Τα βασικά χαρακτηριστικά της δεύτερης τετραετίας είναι η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των μισθών, συμπλήρωσε, θυμίζοντας τις τρεις αυξήσεις του κατωτάτου μισθού, αλλά και το στόχο να φθάσει στα 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός με τη λήξη της τετραετίας.

Το ασφαλιστικό έχει έλθει σε ισορροπία, υποστήριξε επίσης, βάζοντας, ωστόσο, στην εξίσωση και το δημογραφικό: η μείωση πληθυσμού φέρνει μείωση των εργαζομένων, την ώρα που αυξάνονται οι συνταξιούχοι, παρατήρησε. «Είναι ένα ευρωπαϊκό αλλά και πολύ ελληνικό πρόβλημα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.