Βραδινό τσιμπολόγημα; Επιλέξτε δροσερά τάπας!

Πανεύκολα, θρεπτικά και όσο ελαφριά τα θέλετε.

 

Όλοι έχουμε παξιμάδια ή φρυγανιές στο σπίτι. Μπορούν κάλλιστα να μεταμορφωθούν στους τέλειους υποδοχείς για φρέσκα λαχανικά, τσάτνεϊς, μαρμελάδες και τυριά.

Το αποτέλεσμα; Η ισπανική εκδοχή της μπρουσκέτας, τα τάπας.

Μικρές μπουκιές χαράς και χόρτασης, ιδανικές για τα καλοκαιρινά βράδια που δεν θέλουμε να φάμε κάτι βαρύ και παχυντικό.

Τάπας, όμως, δεν δημιουργούνται μόνο με βάση κάποιο αρτοπαρασκεύμασμα. Πατατούλες φούρνου από χθες με κρέμα τυριού και μυρωδικά, να ένα τέλειο τάπας, ειδικά αν σερβιριστεί σε μικρό πιάτο.

Σαρδέλα με κόκκινη πιπερίτσα και ψιλοκομμένο αγγούρι. Επίσης έκτακτο!

Λίγο λουκάνικο με σάλτσα ντομάτας και μικρά κρακεράκια γύρω γύρω. Και η λίστα ατελείωτη!

Πώς θα σας φαινόταν να απολαμβάνατε κάτι πολύ ξεχωριστό; Δείτε την παρακάτω συνταγή:

Τάπας με αβοκάντο και τόνο

Υλικά

1 κεσεδάκι με τόνο σε θαλασσινό νερό
1 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
3 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. της σούπας ξύδι
1 σκελίδα αλάτι
2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τον τόνο, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πιπέρι και το βαλσάμικο.

Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

Καθαρίζεις πολύ καλά και αδειάζετε το αβοκάντο.

Γεμίζετε τα δύο αβοκάντο με το παραπάνω μείγμα.

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.

Δείτε και αυτές τις πανεύκολες συνταγές που απαιτούν ελάχιστα υλικά: