Ξεκινάμε γυμναστική μετά από μια περίοδο αδράνειας

361

Αυτές είναι οι πιο χρήσιμες συμβουλές.

 

Η άσκηση είναι τρόπος ζωής και όχι μόνο εμφάνιση, πρέπει να υπάρχει στη καθημερινότητα μας και όχι τον τελευταίο μήνα πριν βγούμε στη παραλία.

Μετά από μια καλοκαιρινή περίοδο καύσωνα και διακοπών, μπαίνουμε σιγά σιγά σε πρόγραμμα: για την υγεία μας, για την ψυχολογία μας, για την εμφάνισή μας, για εμάς.

Ένα πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης για να τονώσουμε και να διατηρήσουμε το μυϊκό μας ιστό
  • Λειτουργικές ασκήσεις που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς
  • Ασκήσεις ευλυγισίας
  • Καρδιοαναπνευστική άσκηση για βελτίωση της αντοχής και καλύτερη λειτουργία της καρδιάς
    γυμναστική.

Τρόποι να ασκηθούμε υπάρχουν πολλοί , από το να πάρουμε το ποδήλατο μας και να κάνουμε τις καθημερινές δουλείες η να βγούμε για περίπατο τον ελεύθερο χρόνο μέχρι να κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις στο σπίτι.

Το ξεκίνημα

Επιλέξτε μια αερόβια άσκηση πχ. ανεβοκατέβασμα σκάλας, επιτόπιο τρέξιμο, σχοινάκι.

Κάντε 2-3 σετ τον 15-20 επαναλήψεων push ups για να δυναμώσετε το στήθος , ώμους , τρικέφαλους

Τοποθετήστε μία μικρή πετσέτα μπάνιου στο πάτωμα βάλτε το ένα πόδι πάνω και κάντε προβολές προς τα πίσω για να δυναμώσετε τα πόδια σας, πραγματοποιήστε 2-3 σετ των 15-20 επαναλήψεων στο κάθε πόδι

Γυρίστε την πλάτη σε μία καρέκλα τοποθετείστε τις παλάμες και κάντε βυθίσεις για να δώσετε έμφαση στους τρικέφαλους. Πραγματοποιήστε 2-3 σετ των 15-20 επαναλήψεων

Δυναμώστε τους μύες του κορμού κάνοντας μερικές στηρίξεις, τοποθετείστε του αγκώνες στο πάτωμα και προσπαθήστε να μείνετε εκεί για 30΄ κρατώντας το σώμα ευθεία. Επαναλάβετε άλλες 3 φορές

Χρήσιμες συμβουλές

Ξεκινήστε χαλαρά

Δεν έχετε σηκώσει ούτε ένα βάρος εδώ και μήνες;

Οι άνθρωποι, συνήθως, θέλουν να γυρίσουν στη ρουτίνα γυμναστικής που είχαν μερικούς μήνες πριν, αλλά δεν μπορούν. Την πρώτη εβδομάδα που θα αρχίσετε γυμναστική, ξεκίνα σιγά σιγά.

Κάθε κίνηση είναι μια καλή κίνηση. Παρακολουθήστε ένα 10λεπτο βίντεο γυμναστικής ή ξεκίνα περπάτημα 3 φορές την εβδομάδα.

Μπορεί να είναι μια ευκαιρία να φρεσκάρετε τα βασικά, όπως για παράδειγμα πώς να κάνετε squats.

Να είστε σε ετοιμότητα για την 3η εβδομάδα

Μεταξύ της 3ης και της 4ης εβδομάδας είναι το κλασικό διάστημα που κάποιος παρατάει τους στόχους που έθεσε για τη νέα χρονιά.

Μπορεί να «πέσετε» σε αυτή την παγίδα από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε το ταξίδι σου στον κόσμο της άσκησης.

Ξεκινήστε το ταξίδι αυτό με την επίγνωση ότι θα μπείτε στον πειρασμό να παρατήσετε το πρόγραμμά σου κατά τη διάρκεια της «κόκκινης» περιόδου.

Μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας, για να έχετε ένα κίνητρο να συνεχίσεις. Αγοράστε καινούρια αθλητικά ρούχα, ξεκινήστε ένα νέο video γυμναστικής, δοκιμάστε ένα νέο μάθημα στο γυμναστήριο, κατεβάστε νέα τραγούδια, πάρτε καινούρια παπούτσια…

Απόκτησε νέες συνήθειες

Αν μπορείτε να ανακαλύψετε μερικές υγιεινές συνήθειες, είτε αυτό είναι να ξυπνάτε νωρίς μερικά πρωινά την εβδομάδα είτε να πηγαίνετε γυμναστήριο, ακόμα κι αν δεν έχετε όρεξη, έχετε περισσότερες πιθανότητες για επιτυχία.

Η συνήθεια αποτελεί το 75% της άσκησης σαν διαδικασία.

Όταν πνευματικά και ψυχικά έχετε κατασταλάξει ως προς τη σημασία της άσκησης, η σωματική διάσταση του να φέρετε εις πέρας τους στόχους σας, θα είναι πολύ πιο εύκολη.