Ξίδι: Δες όλα τα απίστευτα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου με αυτό

Το ξίδι είναι ένα ιδιαίτερο υγρό το οποίο στην ουσία είναι οξικό οξύ διαλυμένο σε νερό. Το λευκό ξίδι μάλιστα είναι ακόμα πιο κατάλληλο για καθαρισμούς γιατί είναι απαλλαγμένο από χρώμα και οσμές και κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Αποτελεί, δηλαδή, ένα φανταστικό πολυκαθαριστικό για όλο το σπίτι. Δες πού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Στα παράθυρά σου

Αντί να ξοδεύεις χρήματα σε ακριβά καθαριστικά τζαμιών (είναι και αυτός ένας λόγος για να τα βγάλεις από την καθημερινότητά σου) φτιάξε τα δικά σου. Ανακάτεψε 2 κ.σ. λευκό ξίδι και 3,5 λίτρα νερό και βάλε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι που ρίχνει με μορφή σπρέι. Ψέκασε το τζάμι σου και καθάρισε με ένα κομμάτι εφημερίδας.

Στη μπουγάδα σου

Ό,τι λεκέδες και αν έχεις ανακάτεψε 1/3 φλ.τσ. λευκό ξίδι και 2/3 φλ.τσ. νερό. Βάλε το μείγμα στο λεκέ και τρίψ’τον με μια παλιά πετσέτα. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει ο λεκές σου σχεδόν τελείως. Έπειτα πλύνε το ρούχο σου κανονικά στο πλυντήριο. Μέσα στο πλυντήριο μπορείς να ρίξεις ένα φλ.τσ. λευκό ξίδι και να κάνεις τα χρώματα των ρούχων σου να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη τα λευκά σου θα γίνουν ακόμα πιο λευκά.

Στο πλύσιμο των λαχανικών σου

Αυτό που έχω μάθει και κάνω από τα φοιτητικά μου χρόνια (που δεν γνώριζα ακόμα την αξία του ξιδιού) είναι να πλένω τα φρούτα και τα λαχανικά μου εκτός από νερό και με ξίδι (έτσι μου είχε πει η μαμά μου να κάνω, έτσι έκανα). Αυτό που μπορείς να κάνεις και εσύ είναι να ανακατέψεις 3 μέρη νερό με 1 μέρος λευκού ξιδιού και να ρίξεις το μείγμα στα λαχανικά και τα φρούτα σου. Έπειτα ξέπλυνε με νερό.

Στο πάτωμα

Ένας υπέροχος τρόπος για να σφουγγαρίζεις τα πατώματά σου είναι να αναμείξεις μέσα στον κουβά 1/2 φλ.τσ. λευκό ξίδι με 1,5 λίτρο ζεστό νερό. Τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν.